Projekta nosaukums: "Stratēģiskā partnerība robežsargu izglītības iestāžu e-mācību sistēmu uzlabošanai Nr. 2018-1-LV01-KA202-047003"

Vadošā organizācija: Latvijas Republikas Valsts robežsardzes koledža

Partnervalstis: Igaunijas Republikas Drošības zinātņu akadēmija, Somijas robežas un krasta apsardzes akadēmija, Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrijas Valsts robežsardzes dienests

Īstenošanas periods: No 2018. gada 1. septembra līdz 2020. gada 31. augustam.

Kopējais finansējums: 44 950,00 EUR

Projekta apraksts: Lai uzlabotu e-mācību sistēmas robežsargu izglītības iestādēs un pilnveidotu docētāju teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas mūsdienīgu e-mācību līdzekļu izmantošanā, Projekta ietvaros tiks izpēta, salīdzināta un apkopota labā prakse e-mācību sistēmu plānošanā un ieviešanā robežsargu mācību procesā. Projekta aktivitāšu ietvaros Partneri izstrādās e-mācību sistēmu un kursu plānošanas, izstrādes un ieviešanas labākās prakses rokasgrāmatu ar paraugiem un instrukcijām interaktīvu e-mācību kursu izstrādei un ieviešanai (rokasgrāmatā būs norādījumi par Moodle izmantošanu un efektīvu elektronisko vingrinājumu izstrādi, vebināru rīkošanu, materiālu pārveidošanu no klases materiāliem uz e-vidi un citiem e-vides labās prakses piemēriem).

Projekta rezultāts: Projekta rezultātā tiks paaugstinātas docētāju un IT speciālistu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas izmantojot Moodle un citas e-mācību platformas un rīkus robežsargu izglītībā. Projekta ietvaros tiks uzlabotas esošās robežsargu e-mācību sistēmas, docētājiem būs iespēja apskatīt un dalīties ar partnervalstu izstrādātajiem e-mācību resursiem.

Projekta mērķauditorija:

1. Robežsardze un citas tiesībaizsardzības izglītības iestādes, kas plāno ieviest/uzlabot/ izvērtēt savas e-mācību sistēmas, pamatojoties Projekta rezultātiem.

2. Robežsardzes un citas tiesībaizsardzības mācību iestāžu docētāji, kuriem jāpaaugstina savas zināšanas un prasmes e-mācību rīku izmantošanā un pārstrādājot tradicionālos mācību materiālus izmantošanai e-vidē.

3. Jaunie docētāji, robežsardzes un citas tiesībaizsardzības izglītības iestādes, kur nepieciešamas zināšanas e-kursu izstrādē un ieviešanā, digitālās kompetences paaugstināšanā.

4. Citas profesionālās izglītības iestādes, kuras plāno ieviest vai uzlabot e-mācību sistēmas.

Kontaktpersona: Projekta vadītājs - Valsts robežsardzes koledžas vispārizglītojošo priekšmetu katedras lektors pulkvežleitnants Mārtiņš Spridzāns. E-pasts: martins.spridzans@rs.gov.lv

Finanē Eiropas Savienība
  Šo projektu finansē Eiropas Savienība
This project is funded by the European Union

 

Erasmus+ projekta „Stratēģiskā partnerība robežsargu izglītības iestāžu e-mācību sistēmu uzlabošanai Nr.2018-1-LV01-KA202-047003" ietvaros, 2018.gada 17.-21.decembrī Valsts robežsardzes koledža rīkoja pirmo starptautisko sanāksmi. Sanāksmes mērķis - uzsākt darbu pie e-mācību procesa robežsargiem uzlabošanas, izpētot un apkopojot labās prakses piemērus.

Projekta laikā, organizējot sanāksmes partneriestādēs: Somijas Robežas un krasta apsardzes akadēmijā Imatrā, Lietuvas Iekšlietu ministrijas Valsts robežsardzes Robežsargu skolā Medininkai un Igaunijas Republikas Drošības zinātņu akadēmijā, tiks izstrādāta labās prakses rokasgrāmata. Rokasgrāmatas saturā tiks iekļauti e-mācību kursu un mācību materiālu izstrādes pamatprincipi, instrukcijas un paraugi interaktīvu mācību līdzekļu izstrādē un izmantošanā elektroniskā vidē.

Erasmus+ projekta īstenošana